Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.

Pinguins on Tour vindt het belangrijk dat niet alleen wij, maar ook de mensen waarvoor het niet vanzelfsprekend is een kans krijgen op bijvoorbeeld onderdak, zorg, scholing of gewoon een leuke dag. Daarom bieden we elk jaar financiële steun aan verschillende projecten of organisaties die hierop zijn gericht.

Elk jaar zet Pinguins on Tour zich in om met haar events, geld op te halen voor een of meerdere organisaties die het goed kunnen gebruiken. Deze organisatie of verenigingen richten zich bij voorkeur op doelen met verbinding naar jeugd en/of ouderen in Apeldoorn en omgeving.
Dit jaar is door de Pinguins gekozen om de Apeldoornse vereniging ‘De Zonnehoed’ te steunen.

De Zonnehoed (www.de-zonnehoed.nl) is een kleinschalig wooninitiatief voor een groep van 10 jongvolwassen bewoners met een verstandelijke beperking. Dit ouderinitiatief heeft een grote mate van betrokkenheid van ouders, die een belangrijke stem hebben bij beslissingen. Het doel van deze vereniging is een plezierige en veilige thuishaven te bieden voor de kinderen waarbij goede en juiste 24 uurs zorg wordt geboden. De kernbegrippen zijn: veiligheid, gezelligheid, samen leven in een groep, sturing waar nodig en ontwikkeling van de bewoner met begrip voor ieders eigen grenzen. Het wooninitiatief staat in de wijk Groot Zonnehoeve in Apeldoorn en hiermee letterlijk en figuurlijk middenin de samenleving.

Een deel van de  jongeren kan niet zelfstandig buiten bewegen en is altijd afhankelijk van de begeleiding. Pinguins on Tour wil De Zonnehoed steunen met betrekking tot het bewegen en/of sporten van de bewoners door middel van de aanschaf van fitness aparatuur of bijvoorbeeld een zwemabonnement.